App: Meteor math

Rekenspelletjes, ze zijn er genoeg voor op de Ipad maar deze sprong er voor mij toch wel uit. Meteor Math is een app waarbij meteoren moet laten ontploffen om een goede rekensom te maken.
Bovenin het scherm staat een getal, bijvoorbeeld 10. Ook in de meteoren staan getallen. Als je de opdracht hebt om een plussom te maken moet je dus bijvoorbeeld een meteoriet van 6 en een meteoriet van 4 laten ontploffen.
Aan het begin van een spel kun je kiezen wat voor soort opgaven je wil, plus, min, keer of gedeeld door.
Het is een erg spannend spel omdat er steeds meer meteorieten in beeld komen en de sommen steeds moeilijker.

In20130308-163033.jpg het spel heb je de keuze uit 3 spelsoorten, practice, compete en survival.

In de spelsoort practice is het eigenlijk alleen maar oefenen. Je kan de somsoort kiezen, ook kun je in deze spelsoort niet game-over gaan.

In de spelsoort compete kan je ook de somsoort kiezen, je krijgt 3 levens. Binnen die 3 levens moet je zoveel mogelijk punten zien te halen door zoveel mogelijk sommen op te lossen.
Wie de meeste sommen heeft opgelost komt in de high-score te staan. Op deze manier krijg je dus een vorm van competitie in de klas, dit is op dit gebied wel positief omdat de kinderen op deze manier druk bezig zijn met rekenen en het automatiseren van sommen.

In de laatste spelsoort survival gaan de kinderen aan de slag met gemengde sommen, dus zowel plus als min en keer als deelsommen komen aan bod. Ook hier is het zo dat degene die de meeste sommen heeft opgelost in de high-score komt, en hier is dus ook de gezonde vorm van competitie aanwezig.

Ikzelf vind dit een erg geschikt spel voor in de klas omdat kinderen hier erg actief met het automatiseren van rekensommen bezig zijn.

Nog even kort de plus- en minpunten samengevat :

+ Het ziet er erg uitdagend uit.

+ Je kan in de modus practice en compete de somsoort kiezen, dus is meerdere groepen inzetbaar.

+ Sommen worden steeds moeilijker.

20130308-163005.jpg

+ Het daagt uit door de highscore.

– Het is erg lastig om klassikaal te doen.

– Het is Engelstalig

Metheor math

  • Gratis
  • Categorie: Games
  • Taal: Engels
  • Ontwikkelaar: Mindshapes Limited
  • © Mindshapes
  • Beoordeeld : *4+

Plaats een reactie