Anoek Broens

IMG-20130203-WA0001

Naam: Anoek Broens
Leeftijd: 22 jaar
Opleiding: PABO/leraarbasisonderwijs, leerjaar 3
 
Waarom kies je voor de minor Media pedagogiek?
Mijn eerste keus voor de minor was “Neuropsychologie” maar die minoren waren alleen in de uithoeken van Nederland te vinden. Dit vond ik voor een half jaartje net iets te ver weg.
Mijn tweede keus was mediapedagogiek. Dit omdat de interesse voor ict bij mij in de familie zit en ik er dus al veel van weet.  Ik was/ben heel benieuwd wat ik hier allemaal kan/zal leren. Ook ben ik heel benieuwd naar de mogelijke toepassingen van ict in het onderwijs.
 
Wat denk je te gaan leren?
In de minor mediapedagogiek hoop ik toepasbare aspecten van het ict gebruik in het onderwijs te leren. Er is al heel veel bekend over de basis-ict aspecten in het onderwijs (digibord, de mogelijkheden van een aantal computers in de klas, etc.). En er is al veel bekend over de expert-ict aspecten in het onderwijs (iedereen een i-pad, een bestuurbare robot in de klas, etc.). Maar wat ik nou graag zou leren zijn alle delen die daar tussen zitten. Dus de wat meer geavanceerde ict aspecten die in elke klas toe te passen zijn (ook in klassen die niet een één op één, kind-computer verhouding hebben). Tot slot hoop ik te leren op welke momenten en manieren media in het onderwijs nou echt beter is dan het bekende onderwijs zonder ict.

Plaats een reactie